Krijg de kleren

on

546864_418696721517707_794133851_nOpeens kon ik mezelf niet meer inhouden. Ik bladerde achteloos de zomerfolder door van Bever Zwerfsport, een winkel waar ik als raskampeerder en natuurvriendin altijd extreem hebberig van word. Mijn oog viel op een echt hippe, verantwoorde outdoorjurk in staalgrijs. En een witte, sneldrogende UV-werende blouse. Zo’n ecovriendelijk mouwloos topje zou ook geen weggegooid geld zijn. En het kwaad was geschied. Krijg de klere met dat bezuinigen, ik ga shoppen!

Maar de kleren krijgen, dat deed ik in het afgelopen jaar al. Of beter gezegd: ruilen. Ik toog een paar keer met een volle tas kleren naar een ruilavond. Vroeger plunderde ik met vriendinnen elkaars kast, maar tegenwoordig heten het swap party’s. Onder het genot van een drankje pas je elkaars jurkjes, lach je je een bult en dobbel je om de mooiste jas. Een aanrader, echt waar. Want het scheelt je dus bergen met geld, je hebt een nieuwe garderobe en als je geluk hebt, een stel leuke vriendinnen erbij. Met dezelfde maat graag!

Toen ik een goedbetaalde baan had, winkelde ik met gemak op dezelfde dag een paar nieuwe laarzen en een mooie tas bij elkaar. Ook toen ik nog recht had op een ww-uitkering kocht ik nog wel eens het zoveelste vestje. Wel bij een goedkopere winkel of in de uitverkoop. Om precies te zijn besteedde ik vorig jaar nog altijd € 726,11 aan kleding en schoenen. Toen mijn maximale termijn bij het UWV erop zat, daalde mijn inkomen naar nul. Shoppen was er dus niet meer bij. En op de een of andere manier werd het een stuk minder belangrijk. Ik sprokkelde op de kledingruilavond wel wat nieuwe outfits bij elkaar. Totdat ik ontdekte dat er wel eens een gaatje in mijn niet zo nieuwe jurk zat. Of bij daglicht zag de trui er toch iets minder fraai uit.

Na 7 maanden ‘droog staan’ zei ik dus: krijg de klere. Een duurzame nieuwe jurk gaat een stuk langer mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s