Tegenslag

on

foto(7)Mijn tegenslag deze week was een doodzieke aardappelplant. Gisteren stonden ze allemaal nog fier tegen de blauwe hemel aan te kijken, maar vandaag was een van de planten volledig ingestort. Van de een op de andere dag. Ik heb ze nog zo liefdevol behandeld: in een ongemakkelijke yoga-stand stond ik heel zen het onkruid weg te halen en de planten aan te aarden. Ik wist niet dat je van moestuinieren zo’n spierpijn kon krijgen! Ik checkte elke dag de bladeren op ongedierte en gaf ze van de week een grote sloot water, omdat het al heel lang droog was. En toch gaat er dan iets mis!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: soms zit het mee, soms zit het tegen. Tegenslag is voor iedereen anders, maar een ding is zeker: het is nooit leuk! Voor de een is het een ontslag, voor de ander een ruzie, een ziekte of overlijden. Net als je het niet verwacht en denkt: wat gaat het toch lekker in het leven, steekt het de kop op. Reden te meer om te genieten van alles wat je wel hebt.

Ruim twee jaar geleden verloor ik de leukste baan van mijn leven. Hoewel ik het al een tijdje aan zag komen, kwam het eindoordeel zelf toch als donderslag bij heldere hemel. Ik voelde het aan mijn water, maar stak mijn kop in het zand. Tegenslag kun je echter niet negeren. Niet alle ziektes kun je uitroeien, maar je kunt voor een deel je eigen geluk zaaien. In mijn situatie werd dat uiteindelijk mijn moestuin. Ik zocht ontspanning en plezier in het zaaien, wieden en oogsten in mijn tuin. Ik ging erover praten en schrijven, zodat ik de tegenslag elke dag weer een beetje achter mij liet.

De slappe aardappelplant stond er nog altijd levenloos bij. Het leek mij het beste om hem maar weg te halen. Hoewel het niet altijd de gemakkelijkste weg is, is in actie komen nog altijd het beste wat er is! Vraag raad aan de mensen om je heen en zet elke dag een stapje. Je kop in het zand steken lijkt een tijdje fijn, maar je krijgt er niks voor terug.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s