Nog even geduld

on

testbeeld beker
Nog even geduld a.u.b….

Geduld. Je hebt er steeds minder van nodig. Wil je naar de supermarkt? Geen enkel probleem. De winkels zijn elke dag open, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En anders slinger je gewoon je computer aan, want online shop je dag en nacht. Ook in huis hoef je weinig geduld meer te hebben. Eten kan snel in de magnetron worden opgewarmd en met uitgesteld kijken – zo heet dat toch? – sla je de reclame in de film over.

Mijn geduld wordt echter danig op de proef gesteld. Ik heb bewust geen magnetron en digitaal-ik-weet-niet-hoe-het-heet kastje voor mijn tv. Daar is prima mee te leven. Ik gooi op restjesdag mijn kliekjes op een zacht pitje in de pan. Winkelen doe ik sinds mijn vrekkengekte nog maar zelden. Maar als ik door de supermarkt loop, springen de opgefokte zomerkoninkjes bijna in mijn mandje. Grote rode sappige aardbeien, wat heb ik daar een zin in! Maar ik koop ze niet.

Het is half mei en het regent. Mijn aardbeienplanten ontploffen bijna van de bloemen. Ik schoffel nog eens tussen de planten. Verwen ze met een beetje mest en bouw een hekwerk tegen de hongerige vogels. Nog even en mijn geduld wordt beloond. Ik weet het zeker. Maar hoe lang zal het nog duren?

Waarvoor kun jij nog heel veel geduld opbrengen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s