Het gras bij de buren


Groen, geel of bruin, het maakt niet uit welke kleur jouw gras heeft!
Groen, geel of bruin, het maakt niet uit welke kleur jouw gras heeft!

Het begint al op jonge leeftijd: “Rolt die van jou al om?”, vragen jonge moeders aan elkaar. Met het klimmen van de jaren, komen zulke vragen regelmatig voorbij. “Welk AVI-niveau leest jouw zoon?”, werd mij eens gevraagd. Ik stond met mijn mond vol tanden bij het schoolhek, want ik had geen flauw idee. Maar in alle hoeken en gaten van de samenleving vindt het vergelijkend warenonderzoek plaats. Het gras is altijd groener bij de buren. Of bij je tante, je collega of je schoolvriendin (in dat geval was het een Barbiehuis van 3 verdiepingen dat mij jaloers maakte).

Vanmorgen had ik met vriendin S afgesproken om een rondje moestuin te doen. Zij kwam op het volkstuinencomplex kijken hoe het met mijn perceeltje stond. Daarna fietsten we naar haar moestuin, waar de eerste zaailingen de kopjes in de zon staken. En jawel, het vergelijkend onderzoek ging ook hier spontaan van start! “Jee, wat zijn jouw tuinbonen al groot!”, sprak ze bewonderend. Maar even later zagen we bij de moestuinbuurman de tuinboonplanten al in bloei staan. Je hebt altijd baas boven baas. Op een volkstuinencomplex is het een grote competitie. Strakke paden, grote aardbeien en geen sprietje onkruid. Zie dat maar eens te evenaren!

Het gras is altijd groener bij de buren, omdat je niet weet wat zich achter de voordeur afspeelt. Misschien is die grote auto wel met een lening betaald en eet het hele gezin ’s avonds tosti’s om het einde van de maand te halen. Of heeft de moestuinman met gif gespoten tegen onkruid. Ieder mag zelf weten hoe groen hij zijn grasveldje maakt. Maar ik ben wel een beetje verbaasd dat er ook een bordspel bestaat met deze titel. In “Het gras is altijd groener bij de buren” moet je zoveel mogelijk dure spullen van je medespelers buit maken. En dat vind ik dan weer niet zo netjes. En nu ga ik weer wieden, schoffelen en gras maaien!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Johmar schreef:

    net even gespiekt wat voor spel dit is, pfff, niks voor mij dus en mijn echte buren hebben geluk,want mijn gras is niet groener en zal dat ook nooit worden, niet dat ik er mee zit ,want ik ben dik tevreden met wat ik heb en heb dus ook geen behoeft aan wat mijn buren wel hebben , ik hoef nooit een parkeerplaats te zoeken voor mijn auto want die heb ik niet, een grote tv heb ik dan weer wel,maar alleen omdat ik geen flatscreen heb,maar een ouderwetse met zon dikke kont aan de achterkant, muziek luister ik wel op de pc en dus geen stereo in huis en me druk maken over het feit of mijn meubeltjes wel volgens de laatste trend zijn hoef ik ook niet want alles is 2e hands, hmmm wat een heerlijk leven heb ik toch zonder al dat groene gras wat mijn buren wel hebben.

    1. susanlambeck schreef:

      Nou, dat klinkt zeker als een heerlijk, tevreden leven! Geniet ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s