Dure zomermaanden


Dat zijn weer gratis drankjes!
Dat zijn weer gratis drankjes!

De decembermaand staat bekend als dé dure maand van het jaar. Cadeautjes, eten en feestelijke kleding zorgen bij veel mensen voor een flinke aanslag op de huishoudportemonnee. Bij mij komen de dure maanden er echter nu pas aan.

Het eerste terrasje pikken, met de zonnestralen op mijn bleke toet, is op en top genieten. Op Koninginnedag een paar biertjes drinken in de stad, dat is moeilijk te weerstaan. Gemiddeld genomen denken Nederlanders op Koninginnedag 27 euro per persoon uit te gaan geven (Bron: ING). Met een heel gezin en de huidige horecaprijzen kom je daar al snel overheen!

Naast de gebruikelijke terrasjes en ijsjes staat er in het voorjaar meestal ook wel een kampeerweekendje op mijn kalender. Hoewel kamperen nog steeds een goedkope manier is om vakantie te vieren, zie ik ook daar de kosten toenemen. Campings worden elk jaar ietsje duurder en ook in het buitenland valt je supermarktbon een stuk hoger uit dan voorheen. Als kers op de taart gaan we dit jaar weer 4 dagen naar het Belgische festival Rock Werchter. Hoe kom ik deze dure maanden door?

Mijn bespaartips voor de dure zomermaanden

  • Neem contant geld mee naar het terras. Je kunt tegenwoordig overal mobiel pinnen, dus de verleiding is groot om te blijven zitten.
  • Drink tussendoor water. Dat scheelt in de portemonnee én in de kater.
  • Kijk of er in de buurt een opening is van een nieuwe bar, galerie of winkel en drink daar een drankje mee. In het boek Leven van een euro per dag, komt de hoofdpersoon hiermee de zomer door.
  • Neem voor je kind een eigen fles sap mee. Nu kan het nog! Als ze groter zijn ontkom je niet meer aan liters dure cola op het terras.
  • Zorg ervoor dat je thuis gemakkelijke (diepvries)maaltijden klaar hebt staan. De verleiding is dan minder groot om na een middagje Koninginnedag in de stad te blijven eten.
  • Heb je een grote vriendengroep op het terras verzameld, dan is een rondje geven heel erg duur. Stel voor dat je een pot maakt waar iedereen inlegt. Of leg kort uit dat je zo’n grote bijdrage niet kunt leveren en dat je liever voor jezelf betaalt. Het voelt een beetje onhandig, maar echte vrienden zullen dit wel begrijpen. Een volgende keer zijn de rollen misschien wel omgedraaid!
  • Raap lege bekers op het festival. Vaak krijg je daarvoor gratis drankbonnen. En dat is echt geen schande. Bij Rock Werchter zie ik elk jaar veel mensen dit doen, jong én oud! En als je je kinderen meeneemt, krijgen zij de lege bekers vaak gewoon in hun handen gestopt 😉
  • Spreek met je vrienden of familie af in het park en maak het gezellig met je eigen drankjes en hapjes!

En als dit allemaal niet genoeg is, vlucht ik naar mijn moestuin! Jammer dat daar nog geen terrasje is…

Fijne zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s