Earth Day

on

Een dreigende schietpartij, een bijtende voetballer en het mislukte koningslied. Het nieuws van vandaag staat in het teken van serieuze én minder belangrijke onderwerpen.

dashboard car Jaguar
Ga ik vandaag wel of niet met de auto naar de moestuin…?

Terwijl de headlines voorbij rollen, spiek ik op twitter en facebook wat er nog meer in mijn wereld gaande is. ‘De groene meisjes’ laten mij weten dat het Earth Day is. Een dag waarop je bewust denkt aan de grote planeet waarop wij mogen leven. Heeft iemand het daar vandaag eigenlijk nog over?

Vast niet. Het is maandagochtend. Na een zonnig weekend staan we in de startblokken van nieuwe school- en werkweken. En gelukkig zijn er nog genoeg mensen die vandaag op kantoor zitten. We kunnen natuurlijk ook niet allemaal moestuinmoeder of -vader zijn. Maar welke waarde heeft zo’n Earth Day op maandag 22 april 2013?

Op internet zie ik vooral jonge meiden twitteren over Earth Day. Jippiejajee, het is Earth Day! Een paar hartjes erachter en snel naar school. Zouden ze biologisch brood in hun rugzak hebben? Poefdiervrije make-up dragen? En een hip jurkje van hennep aan hebben? Wat doen we met z’n allen op dit soort dagen? Ook op de website Dag van de Aarde word ik niet veel wijzer. Ik zie een hoop logo’s, aanbiedingen en eco-kortingskaarten voorbij komen, maar originele, duurzame acties kan ik in de grote brij niet ontdekken.

Earth Hour, Earth Day of Zero Plastic Week. De goedbedoelde kalender-initiatieven buitelen bijna over elkaar heen. En de aandacht voor duurzaamheid is nodig, want we kunnen best wat meer respect hebben voor Moeder Aarde. Maar het lijkt vandaag de dag weinig mensen écht te kunnen schelen. Komt er nu wel of niet een nieuw koningslied? Eén ding is zeker: we hebben maar één aarde, waarvoor ieder op zijn eigen manier lief kan zijn. Elke dag weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s