Doorgeefgympen

on

foto(4)Blij als een kind was ik, toen ik eindelijk ook de felbegeerde witte klompen had. Het was eind jaren ’70. Terwijl heel de klas volgens de laatste mode geschoeid was, wachtte mijn moeder op de uitverkoop. Witte klompen met bandjes. Nu lopen alleen nog verpleegsters erop, maar die ene zomer waren ze keigaaf in Gemert.

Vrouwen en schoenen zijn altijd onderwerp van gesprek. Volgens Brits onderzoek geven vrouwen in hun leven gemiddeld zo’n 20.000 euro per jaar uit. In Amerika heeft de vrouw zo’n 17 paar schoenen in de kast staan en de Nederlandse vrouw heeft gemiddeld zo’n 30 paar in bezit! Als ik alles optel kom ik op 3 paar laarzen, 2 paar gympen, 2 paar sandaaltjes, 1 paar bergschoenen, 1 paar slippers en 1 set schattige klompjes met hakken. Ik zit dus ruim onder het gemiddelde.

Ik vind schoenen echt wel heel leuk, maar als er een salaris wegvalt, moet je op veel zaken gaan bezuinigen. Nu diende het geluk zich aan dat we een stel nieuwe gympen in de schoot geworpen kregen. Mijn opa van 91 jaar had te krappe sneakers gekocht. Van een onbeduidend merk, maar een goed model. Mooi donkergrijs, niks mis mee. Gelukkig vond ook mijn oudste zoon het geen probleem om ze aan te trekken. Hij wil juist géén merken op zijn lijf (“Ik ben toch geen reclamezuil!”). Met een paar gekleurde veters erin zijn ze helemaal van hem.

En ik heb mijn slag ook weer geslagen. Met een inlegzooltje (tip van de schoenenwinkel!) passen zijn hippe sneakers mij wel. Die jongensvoeten groeien als kool. Moestuinmoeder rent deze zomer op een stel zwarte DC’s rond. En dat is trouwens wel weer een merk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s