Wereldkussens


Pillows on table old blankets recycling dutchKon het maar nog steeds zo simpel zijn: als ik een paar schapen heb, ruil ik die tegen jouw graan. Vroeger de gewoonste zaak van de wereld en nu alleen nog maar onderwerp van een bekend bordspel.
Mijn tube tandpasta is gemaakt in België en ligt via Thailand nu bij de Euro Bazaar in Breda. Of andersom. Ik zag het doordat er een voor mij onbegrijpelijk taal op de verpakking stond. Net als de fles Griekse shampoo die ik in de uitverkoop scoorde. Als je er eenmaal op gaat letten, neemt het bizarre vormen aan. Spullen vliegen de hele wereld over voordat ze in jouw kast belanden.

Gisteren deed ik zelf mee aan deze wereldwijde trend. Ik verkocht via Etsy.com een paar handgemaakte kussens aan ene Lauri in de VS. In Alaska zelfs. Meteen doemden in ons gezin de beelden op van Flying Wild Alaska. Ik zag ze al gaan in de bittere koude. Met zo’n klein sportvliegtuigje dat over de ijsvlakte scheert. Mijn warme wollen kussens gaan naar Alaska! Ik haalde een stevige doos bij het postkantoor (omgerekend 11 gulden), stopte met veel liefde mijn creaties erin en bracht de doos naar mevrouw PostNL. Voor 35 euro gaan ze vandaag op wereldreis.

Spullen vliegen met alle gemak de wereld over, dat weten we inmiddels allemaal wel. Het is denk ik niet meer mogelijk om alleen van lokale producten te leven. Maar als je er bij nadenkt, is het soms wel een beetje raar. Hoe leuk ik het vind dat mijn kussens straks in Alaska liggen: is er daar niemand in de buurt die een beetje kan knippen en naaien? Ik hoop maar dat Lauri heel blij is met mijn warme kussens!

Hoe denk jij hierover? Let jij er wel eens op waar jouw aankopen vandaan komen? En kun je dan voor iets anders kiezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s