Licht uit, trui aan

on

Morgen doen meer dan 150.000 mensen mee aan Warme Truiendag. Een initiatief van het Klimaatverbond en Greenchoice. Deze groene energielevenancier stuurde mij ook een mailtje: Heeft u in huis de trui aan?

Ja hoor, altijd. Als kind uit de jaren ’70 breidde ik op mijn 15e al mijn eigen trui en kreeg ik regelmatig te horen:

“Licht uit achter je kont. Als je het koud hebt, dan doe je maar een extra trui aan!” aldus mijn milieubewust moeder.

Nou mam, nu begrijp ik het wel. Ik kom dus uit een milieubewust nest en doe regelmatig mee met deze ludieke, maar nuttige acties. Zo zaten we tijdens Earth Hour spelletjes te doen bij kaarslicht, fietste ik in de Zero Plastic Week met mijn mand naar de markt en maak ik van Niet-winkeldag een niet-winkeljaar. Maar behoor ik wel tot de doelgroep van deze acties? Ik vind mezelf namelijk al aardig milieubewust. Maar elke minuut van de dag stilstaan bij de plastic soep of de CO2-uitstoot, dat lukt mij (ook) niet. En toch laat ik me weer gek maken door zo’n actiedag (en jut mijn gezin weer op).

Er staan mooie acties op de website van de Warme Truiendag. Scholen en bedrijven zetten de verwarming lager. In het zuiden trouwens niet zo moeilijk, want morgen begint hier het carnavalsfeest. Maar ik vrees dat er altijd een grote groep mensen blijft De kat zit er al warmpjes bij...bestaan, die zich niet aangesproken voelt. Hoe fashionable de trui ook is. Verschillen zullen er altijd zijn en ongetwijfeld verslapt de aandacht weer als de actie voorbij is. Maar alle beetjes helpen, denk ik altijd!

 

Als mijn huisgenoten morgen de deur uit zijn, doe ik stiekem de verwarming een graadje omlaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s