Spitten of sportschool

on

Vandaag hingen hier de lentekriebels in de lucht. Een mooi moment om een paar uurtjes te spitten in de moestuin. Trots zette ik mijn prestatie op twitter, waarop ik de vraag kreeg: nu al? Tja, vanmorgen kreeg ik mijn favoriete outdoor-broek niet meer dicht. Ik moet er echt wat kilootjes af gaan trainen!

Hoeveel calorieën zou ik nu al hebben verbrand?
Hoeveel calorieën zou ik nu al hebben verbrand?

Vorig jaar begon ik met mijn moestuin én had ik een sportschoolabonnement. Ik reed naar de sportschool, ging daar een uurtje zweten op de spinning-fiets, en ging weer naar huis. Maar de ochtendjes sportschool werden steeds vaker ingeruild voor uurtjes moestuin. Het weer werd beter, de plantjes gingen groeien en helaas ook het onkruid. In november heb ik de knoop doorgehakt: geen sportschool meer voor mij! Wat je daarmee bespaart is snel uitgerekend: 12 maanden x 57 euro = 684 euro! De pacht voor mijn volkstuin bedraagt 85 euro, dus tel uit mijn winst! En nu hoor ik je denken: daar komen toch nog allerlei kosten bij? Wat te denken van zaden, netten en gereedschap? Natuurlijk, maar wat kost een leuke sportoutfit? Plus schoenen en misschien een drankje na afloop?

Ik ben nog altijd blij met de beslissing. Je bent lekker buiten in beweging. Oké, het publiek is van een ander soort. Maar nieuwe mensen leveren ook een andere kijk op jouw wereld op. Dus ik zeg: begin maar met spitten! Alleen met spitten is het net als met hardlopen. Rustig opbouwen. Voordat je spit krijgt!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s