Boerenkoolfiasco

on

Er is op z’n tijd niks mis met een bordje boerenkoolstampot. Een paar dagen geleden stond Emile Roemer hier om de hoek nog van een bordje boerenkool te genieten. Lekker stukje worst erbij, wel of geen spekjes. Met de boerenkool kom je de winter wel door.

Boerenkool
Boerenkool voor een heel weeshuis

In mijn volkstuin groeit de boerenkool letterlijk als kool. De boerentoppen – zoals ze in de volksmond ook wel worden genoemd – worstelen zich al door de netten heen. De eerste porties zijn ingevroren en weggegeven. Maar genoten we in de eerste winterdagen nog van de smakelijke biologische kool, inmiddels komt het bijna onze neus uit. Het wel en wee van een eigen moestuin.

Moestuinmoeder waagt zich inmiddels aan de wat bijzondere recepten. De kinderen haalden hun neuzen op bij de grote pan boerenkoolsoep met chorizo. Deze portugese soep mag dan exotisch klinken, wij likten de pan er niet bij uit. Via twitter kwam ik Boerenkoolpesto op het spoor en de Allerhande schrijft over Couscous met boerenkool. Ik durf best iets aparts te koken, maar na het soepfiasco weet ik het niet meer. Kan ik dit wel met goed fatsoen aan mijn gezin serveren? Zal ik het eerst stiekem ’s middags uitproberen en zelf proeven? Moestuinmoeder twijfelt.

Heb jij een écht lekker boerenkoolrecept? Laat het me weten!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s