Moestuinvrienden en courgettes

on

CourgettesOnlangs las ik de boeken ‘Vrolijk besparen’ van Marieke Henselmans en ‘Hypotheekvrij’ van Gerhard Hormann. Als je wilt sparen of bésparen, zijn dit leuke en nuttige boeken. Een van de bespaartips die ik regelmatig tegenkom, is: verbouw je eigen groente en fruit. Fiets door de landerijen voor gratis bramen. Wandel door je stad op zoek naar noten- of fruitbomen. Of de volgende ludieke tip:

Heb je zelf geen ruimte voor een moestuin, zoek iemand in je vriendenkring die een volkstuin heeft! Vaak hebben deze mensen in de oogsttijd een overschot aan courgettes of tomaten.

Bovenstaand is overigens geen letterlijk citaat van de bespaargoeroes. Maar zo stond het wel ongeveer geschreven. Deels is het wel waar: afgelopen zomer kwam ik om in de courgettes. Mijn eerste moestuinjaar was het nog woekeren met het moestuinplan en zoeken naar de juiste hoeveelheden. Zes courgetteplanten was iets te veel van het goede. De halve straat at in juli en augustus courgettesoep. Het laatste bakje ratatouille staat ergens achterin de vriezer. Te wachten op een goed moment om door de gehakt te gaan.

Regelmatig deel ik nu bakjes rode kool en boerenkool uit. De meeste mensen zijn daar wel blij mee. Een wildvreemde, goedogende vader kwam zelfs een bakje rode kool halen! Compleet met gehaktballen en aardappels. Moestuinmoeder had namelijk een maaltijd aangeboden op thuisafgehaald.nl, een leuk initiatief waar je voor anderen kunt koken of bij je buurtgenoten kunt afhalen.

Kortom: met een moestuin heb je altijd wel wat uit te delen. Mensen zijn altijd blij met verse, biologische groente. Heb je te weinig vrienden, begin dan een moestuin…;)

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Mag Buijs schreef:

    Wanneer heb je weer een open dag in je moestuin.?Het is wel vroeg dat ik dit vraag maar dan kan ik hem in mijn agenda plaatsen .

    1. susanlambeck schreef:

      Dag, de open dag was vanwege het tien jarig jubileum op de volkstuin. Voorlopig staat er geen open dag gepland. Als er weer een is, zet ik het op mijn blog. Fijne dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s